Saturday, March 2, 2013

ECOURI                      METAMORFOZĂ



Un grup de oameni de știință au studiat peste o sută de  omizi care se zbăteau să se elibereze din crisalidă. Pe unele din omizi au decis să nu le lase să se zbată și le-au ajutat tăind crisalida și eliberându-le. Au așteptat ca ele să-și întindă aripile și să zboare. Nici una dintre ele  nu s-a ridicat ci doar s-au târât. Nici una dintre cele ajutate nu au putut să zboare. Nici una. Cercetătorii au înțeles că zbaterea de-a se elibera din crisalidă dă putere aripilor să zboare. Lupta și zbaterea  să se elibereze face zborul posibil. Fără ele rămân  omizi târâtoare chiar dacă sunt fluturi.
    Imediat m-am gândit câtă asemănare este între zbaterea noastră și zbaterea  fluturilor. Diferite stagii de transformare, diferite persoane, diferite vieți. Un proces de metamorfozare perpetuă. Avem perioade începătoare în care ne târâm fără să fim productivi îngrădi-ți de circumstanțe. Altă dată cuprinși de sentimente euforice ne ridicăm și ne bucurăm de nectarul dulce al vieții.
   ( Romani 8:28-29)" ...știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, și anume spre binele celor ce sunt chemați după planul Său. Căci pe aceea, pe care i-a chemat mai dinainte, i-a și hotărât mai dinainte să fie asemenea chipului Fiului Său, pentru ca El să fie cel întâi născut dintre mai mulți frați." Toată zbaterea  din viața noastră, întrega metamorfoză are ca scop final asemănarea cu chipul lui Cristos. Suntem transformați datorită zbaterii, datorită luptei ca să devenim asemeni Lui. Dacă pașii noștrii mai calcă pe cărarea vieții, nu este ca să ne realizăm profesional, să ne vedem visele împlinite, nici să ne vedem copii crescuți fiecare la casele lor. Nici să devenim bunici. Călcăm pe cărările pământului ca să ajungem la plinătatea asemănării  chipului cristic. Doar zbaterea și lupta vor da putere și adâncime credinței noastre. Numai adâncindu-ne în credință, devenind total dependenți de puterea Sa vom deveni maturi și plini de frumusețe.
    Tânăr sau bătrân toți trbuie să ne transformăm. Din omidă în nimfă și apoi în fluture. Toți trebuie să ne transformăm. Indiferent de vârstă. Dumnezeu are standarde de viață sfântă. Dorește ca noi să le respectăm să luăm decizii drepte și poziție împotriva nedreptății, a lipsei de sfințenie și curăție, de ridicare a stindardului sfânt. Fiecare pas ne v-a întări fiecare durere și luptă ne v-a transforma. Metamorfozați vom sta înaintea cerului și vom arăta ca El. Domnul și Mântuitorul nostru. Prin toate încercările prin zbaterile și luptele să nu uităm scopul final. Să fim transformați luând chipul Fiului. Repetă-ți aceste cuvinte. Tot timpul. Ca să nu cazi sub descurajare și să-ți pierzi nădejdea. Ca să-ti amintești că orice va trece peste tine lucrează spre binele tău. Să știi acest lucru cu toată ființa ta. Să știi că ai fost creată și chemată după un plan divin. Să știi. Chiar dacă nu simți acest lucru întotdeauna. Păstrează acest adevăr ca pe un dar neprețuit. Să știi. Nu să speri nici să visezi nici să umbli bâjbâind. Să fii deplin convinsă. Ca apostolul Pavel să poți mărturisi(2 Timotei 1:12)" Din pricina aceasta sufăr aceste lucruri, dar nu mi-e rușine căci știu în cine am crezut. Și sînt ÎNCREDINȚAT că El are putere să păzească ce I-am încredințat până în ziua aceea". Când a făcut această declarație nu era în cele mai optime condiții de viață. Dimpotrivă, era singur. În închisoare. Părăsit. Trupul îi era plin de vânătăi datorită bătăilor. Mușchii protestau la cea mai mică mișcare. În aceste circumstanțe alege să spună. ȘTIU. Știu în cine mă încred. Știu ce poate să facă.Și pentru că știu nimeni și nimic nu va schimba gândul și credința mea.
   Calcă pe urmele lui Pavel  care mărturisește  că el calcă pe urmele lui Hristos.  Fiecare zbatere  te transformă. Fiecare transformare te va apropia de chipul lui Hristos. Dacă nu te vei zbate nu vei avea putere în aripi ca să zbori.

silvia-varvara seman.

No comments:

Post a Comment