Saturday, March 2, 2013

ÎMPOTRIVIRE CONTINUĂ

     Îmbrăcați-vă cu toată armătura lui Dumnezeu, ca să puteți ține piept împotriva uneltirilor diavolului. Căci noi nu avem de luptat împotriva cărnii și sângelui, ci împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutății care sunt în locurile cerești. De aceea luați toată armătura lui Dumnezeu, ca să vă puteți împotrivi în ziua cea rea.” (Efeseni 6:11-13a).
     Dacă nu ai știut cititorule ești într-o lume aflată în război. Război între lumină și întuneric. Satan este adversarul nostru. Este dușman declarat. Ne acuză mereu și ne atacă mereu. Este prințul acestei lumi, căpetenia îngerilor răi, a duhurilor iadului. Este un leu care răcnește. Ia chip de înger de lumină ca să amăgească. Este opusul lui Dumnezeu care este lumina, bunătatea, dragostea. Satan este răul personificat,  potrivnicul și imitatorul lui Dumnezeu.
     „Fiți treji și vegheați! Pentru că protrivnicul vostru diavolul, dă târcoale ca un leu care răcnește și caută pe cine să înghită” (1Petru5-8).
   „ Împotriviți-vă diavolului, și el va fugi de la voi”(Iacov.4:7b). A te împotrivi este un verb activ. Ilustrează opunerea activă. O împotrivire fățișă, evidentă. Să stai ferm, neclintit împotriva cuiva. Pentru a rezista activ este necesară echiparea adecvată cu sabia Duhului Cuvântul lui Dumnezeu. Când Domnul Isus a fost ispitit a mânuit sabia prin citarea scripturii iar când cel rău a venit cu o ispită răspunsul Său a fost, este scris iar satan l-a părăsit.
     Mulți oameni nu realizează realitatea existenței lui satan. Nu sunt conștienți de puterea lui de manipulare de viclenia, înșelătoria și minciuna pe care le folosește să facă ca ceea ce este teribil de rău, să pară acceptabil. Chiar bun. Este dumnezeul acestui veac, al acestei lumi și a fost prezent de la începuturile ei.. Începând cu prima pereche pentru că este un seducător și tatăl minciunii, a mințit, a sedus prin aceasta condamnând întreaga omenire la moarte spirituală și fizică. Prin lucruri mici, prin lucruri mari, a căutat să înșele pe oameni. El îi înșeală, iar ei realizând sau nu îl ascultă.
     „ Dar satana a intrat în Iuda , zis și Iscarioteanul, care era din numărul celor doisprăzece"(Luca 22:3).
     „Petru i-a zis: Anania, pentru ce ți-a umplut satana inima ca să minți pe Duhul Sfânt și să ascunzi o parte din prețul moșioarei?” (Faptele Apostolilor 5:3). În 1 Cronici 21:1 satan îl provoacă pe David să nu asculte de Dumnezeu iar în carte lui Iov, satan se înfățișează înaintea tronului lui Dumnezeu și-l acuză pe Iov.
     Satan este real. Este prințul întunericului și are milioane de demoni în subordinea lui. El lucrează prin oameni. Prin droguri și alcool, prin mintea coruptă. Prin trupul celor care se predau lui. El imită lucrarea Duhului Sfânt. Vedem lucrarea celui rău în păcătoșii posedați de el. Se folosește de oameni subjugați ca să atace pe cei credincioși lui Dumnezeu. Se preface în înger de lumină. Se preface prietenul nostru până ne prinde în lațul lui. Are o minte malefică. Satan este puternic, dar Dumnezeu este mai puternic decât el. Hristos, Domnul l-a biruit pe cel rău la Golgota.
     „ Voi copilașilor, sunteți din Dumnezeu și l-ați biruit, pentru că Cel ce este în voi este mai mare decât ce este în lume.” (1Ioan 4:4).
     Cel rău urăște sângele ce ne-a răscumpărat din ghiara sa. Urăște sângele și Numele Domnului Isus. Dacă nu ai chemat niciodată sângele lui peste tine, cheamă-L și recunoaște că ești un păcătos în nevoie de mântuire. Dacă ești copilul lui Dumnezeu născut prin Domnul Cristos când vine cel rău cu ispitirea amintește-i că aparții lui Dumnezeu, că Domnul Isus te-a spălat în sângele său și ți-a făcut viața curată. Mergi în tăria Domnului, care te va ocroti. „Împotriviți-vă diavolului și el va fugi de la voi.” (Iacov4:7)
     Când Domnul Isus a stat pe cruce între cer și pământ, a semnat sentința de moarte a celui rău. Asemenea celor condamnați la moarte satan este încă în libertate dar numai pentru o vreme. Va sosi vremea când îngerul Domnului îl va lega și-l va arunca în iazul de foc și pucioasă ca să fie pedepsit veșnic.
     „ Acum a venit mântuirea și împărăția Dumnezeului nostru și stăpânirea Hristosului lui, pentru că pârâșul fraților noștri, care zi și noapte îi pâra înaintea Dumnezeului nostru, a fost aruncat jos. Ei l-au biruit, prin sângele Mielului și prin Cuvântul mărturisirii lor și nu și-au iubit viața chiar până la moarte.”(Apoc 12:10-11).


silvia-varvara seman

No comments:

Post a Comment