Saturday, March 2, 2013

    PLANURI

    Târziu în viață am înțeles că pentru succes în orice domeniu ai nevoie de goluri și planuri minuțioase. Planuri pentru viitorul apropiat și cel îndepărtat. Am trăit cu înțelegerea și învățături adunate de ici de colo că nu este biblic să facem planuri pentru mâine pentru că-i ajunge zilei îngrijorarea ei și ce va fi mâine vom trăi și vom vedea. Studiind Biblia am descoperit Dumnezeu este un chibzuitor al timpului și plănuitor atent la detalii. A avut un plan pentru creerea universului pentru galaxii și pentru căile stelelor. A avut un plan de salvare a omenirii înainte să scrie prima pagină din istoria acesteia. Are un plan pentru fiecare om până acolo că știe numărul de fire de păr de pe capul lui.
    Nu a fost un accident că Moise a fost găsit într-un coș de nuiele legănându-se în apele Nilului chiar de fiica Faraonului. Nici că a fost alăptat chiar de mama care i-a dat viață.  Nici că a fost crescut în palat și educat în toată știința și toate tradițiile Egiptului. Fiecare etapă a vieții sale a fost plănuită de Dumnezeu. Fiecare pas a fost o lecție pentru examenul cel mare a vieții. Fiecare etapă a fost o pregătire pentru misiunea și destinul vieții sale. Inclusiv cei patruzeci de ani, păscând oile în pustie. Cu toate acestea când i se face de cunoscut planul refuzul este categoric...trimite pe cine vei vrea. În cartea profetului Ieremia în pasaje diferite se vorbește despre planul lui Dumnezeu." Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai înainte ca să fi ieșit tu din pântecele ei, Eu te făcusem prooroc al neamurilor ( Ieremia 1: 5)". Citindu-i scrierile vedem căt de tânăr este, cât de melancolică îi este firea și nu suntem surprinși de refuzul inițial:  "Ah! Doamne Dumnezeule vezi că eu nu știu să vorbesc, căci sunt un copil (v 6)". Moise refuză pentru că vorbirea nu îi este elocventă. Ieremia pentru că este prea tânăr. Pe parcursul vieții de preot, de profet a fost bătut, respins, ridiculizat și aruncat în temniță. Ieremia a plâns dezintegrarea națiunii sale, dar a profețit renașterea ei. Dumnezeu l-a folosit în momentul cel mai potrivit al istoriei Israelului și scrierile sale ne vorbesc și nouă rămânând actuale după mii de ani.
     Înainte ca tu să fi apărut pe fața pământului, Dumnezeu a avut planul întocmit pentru viața ta. Amănunte despre personalitatea ta, despre familia în care te vei naște despre cursul și cotiturile  vieții tale. Chiar dacă te îndoiești de acest lucru Dumnezeu veghează asupra ta. " Căci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde (Ieremia 29:11)".
      Dumnezeu are un plan pentru viața ta. Îmbrățișează cuvintele pe care le-a rostit peste Ieremia și acum le rostește peste ființa ta. Dumnezeu este credincios cuvîntului și promisiunilor ce le face. Veghează ca tot planul Său pentru viața noastră să se împlinească. Dă lui Dumnezeu cinstea și onoarea care I se cuvin. Fă-l centru existenței tale și vei avea viață din belșug, vei avea pacea care întrece orice măsură, vei fi plin de bucurie. Planurile Lui pentru tine sunt pentru viitorul apropiat și cel foarte îndepărtat. Gândurile Lui sunt de pace, nădejde și binecuvântare. Planuri care vor pune cuvinte de laudă pe buzele tale. Laude care îi vor aduce glorie. Ca să descoperi planurile pe care le are Dumnezeu pentru tine apleacă-te pe genunchi roagă-te și încrede-te în El, căci are putere nemărginită în cer și pe pământ. Atunci vei gusta din bunătatea Sa și vei înțelege ce poate să facă pentru sufletul care-L cheamă și care se încrede în El. Căci credința nu este decât o încredere nestrămutabilă în lucruri care nu se văd care încă nu au formă. Nu cunoaștem puterea Tatălui și mintea noastră nu poate să cuprindă căt de adâncă este iubirea Sa pentru noi. Pentru noi înlătură circumstanțe schimbă pe cei din jur sau ne schimbă pe noi. Ne-a promis o moștenire dincolo de ce ne imaginăm noi. Bucură-te de planul Său pentru viața ta. Ca pe Moise, ca pe Ieremia Dumnezeu te folosește unde ești cum ești. El știe temperamentul tău. Cunoaște amănuntele vieții tale și temerile tale. El a întocmit  planul vieții tale înainte ca tu să te naști. Cheamă-L în sufletul tău și-ți va arăta lucruri mari și minunate. Poate nu ai fost chemat să scoți un popor afară din robie ca Moise, dar poți scoate un suflet din inchisoarea păcatului. Poate ai fost chemat să conduci familia ta afară din robia întunericului. Poate nu ai fost destinat să avertizezi o națiune să se întoarcă de la păcatele ei, dar ai fost chemat să avertizezi pe cei de lângă tine de pericolele păcatului, să plângi pentru ei, să ceri viața lor veșnică din mâna Domnului, să aduci speranța viitorului în viețile lor. Să schimbi un destin.

silvia-varvara seman

No comments:

Post a Comment