Saturday, March 2, 2013

VALEA EȘECULUI


Toți oamenii au trecut prin valea eșecului. Dacă nu crede cineva nu are decât să facă o călătorie până acolo și va găsi urmele pașilor săi. Dacă nu recunoaște și nu acceptă ideea că a greșit este din cauza mândriei.
     Cele mai mari și importante figuri biblice au trecut pe acolo. Unul dintre ele este Apostolul Petru. În Luca 23:31 spune „Domnul a zis Simon, satana v-a cerut să vă cearnă ca grâul”. Va cerut. Nu doar pe Petru dorea să cearnă cel rău ci pe toți ucenicii. Cererea aceasta viguroasă cerută de cel rău a fost ca să-i depărteze de Isus, cum bobul este vânturat și despărțit de pleavă. Petru credea din toată inima în promisiunea ce o făcuse Domnului „Eu îmi voi da viața pentru Tine (Ioan13:3b)”. El nu lua în seamă elementul pe care cel rău îl va folosi și nici circumstanțele propice. Satan cunoștea puterea fricii asupra omului, repercusiunile lepădării.
     Apostolul după lepădare a suferit din cauza lipsei de loialitate, din cauza mândriei zdrențuite și bineînțeles a fost urmărit de îndoieli până la reîntâlnirea cu Domnul său care în ciuda lepădări și  l-a pus păstor peste turmă.
     Scopul cu care satan ne cerne este ca să ne îndoim de credința noastră de locul și lucrarea noastră în trupul lui Cristos. Vrea să ne depărteze să ne izoleze în spatele eșecului,  să ne îndoim  de scopul existenței noastre. Întotdeauna atacul va fi în locul în care ne credem mai puternici și infailibili. Dacă atacul reușește vom fi cuprinși de dezamăgire, de îndoială și ne vom depărta subtil și treptat de frați, de prieteni și în ultima instanță de Dumnezeu.
     Încercarea prin care a trecut Petru, lepădarea sa de Domnul i-a schimbat cursul vieții. În loc să fugă departe de Domnul el s-a întors cu umilință, dezbrăcat de mândrie, a suferit persecuție și în final a murit pentru Cel de care s-a lepădat în fața oamenilor. Căderea sa în mijlocul încercării a fost mijlocul care a scos la suprafață o credință nezdrucinată și o viață întreagă de slujire.

silvia-varvara seman

No comments:

Post a Comment